Latest gk India part 1

Some important general knowledge questions for competitive exam like ssc cgl , mpsc ,railway and other government exam .

1. Who is the current chief minister of puducherry ?

A. Trivendra rawat 

B. Nitesh Kumar

C. V. Narayanasamy

D. None of these

Answer. C


2. Statue of unity located in which state ?

A. Rajasthan

B. Maharashtra

C. Madhya Pradesh

D. Gujarat

Answer. D


3. Where is the headquarters of niti Aayog ?

A. Mumbai

B. New Delhi

C. Jaipur

D. Lucknow

Answer. B



4. Who is the chairman of niti Aayog  ?

A. Urjit Patel

B. Narendra modi

C. Vishnu Kant 

D. None of these

Answer. B


5. Who is the current Chief election commissioner of India ?

A. O. P . Rawat

B. M. Kant 

C. Sunil Arora

D. None of these

Answer. C


6. Who is the current chairperson of Telecom Regulatory Authority of India ( TRAI ) ?

A. R.S Sharma

B. Sunil kumar

C. Rajesh tondon

D. None of these

Answer. A


7. Who is the current governor of RBI ?

A. Urjit Patel

B. Shaktikanta das 

C. M. Raghurajan

D. None of these

Answer. B


8. Who is the winner of miss universe 2018 ?

A. Manushi chillar

B. Catriona Gray

C. Rachel peters

D. None of these

Answer. B


9. When was the SEBI Established ?

A. 1987

B. 1990

C. 1991

D. 1992

answer. D


10. Who is the current chief minister of Madhya Pradesh ?

A. Shivraj singh

B. Kamalnath

C. Ashok gahlot

D. None of these

Answer. B


11. Kanha National Park located in which state ?

A. Rajasthan

B. Gujarat

C. Madhya Pradesh

D. Bihar

Answer. C


12. What does ECGC Stands For ?

A. Export Credit Guarantee Corporation 

B. Export Credit Global Corporation

C. Export Care Guarantee Council

D.  None of these

Answer. A


13. The pradhan mantri Awas Yojana Programme Launched by ?

A. MANREGA

B. Ministry of Housing and urban Poverty Alleviation ( MOHUPA )

C. Ministry of Finance

D. Niti Aayog

Answer. B


14. Civil Service Day is Celebrated in India on ?

A. 25 December

B. 26 January

C. 15 August

D. 21 April

Answer. D


15. Who is the current Law Minister of India ?

A. Ravi Shankar Prasad

B. Kiran bedi

C. Rajnath Singh

D. Sushma Swaraj

Answer. A


16 . Who is the Current Chief Minister Of Telangana ?

A. K ChandraShekar Rao

B. S. M Krishna

C. Jagadish Shettar

D. None of these

Answer. A